top of page
Фото автораАнна Мичкур

Чим зайняти дітей, коли вимикають світло?

Поділитись своїми спогадами + запитатись в аудиторії, чим вони займаються, коли вимикають світло + запропонувати кілька ідей.


Українці - сильні та винахідливі.

Минулу зиму ми навчилися жити з тимчасовим відключенням світла. Ця зима вже також близько, хто знає, яка буде вона, головне - мати план Б для тих, хто залишається в країні.


Насправді, відключення світла - це можливість провести додатковий час з дитиною, зайнятися спільною діяльністю.


Які можуть бути цікаві заняття в темряві?


1. Театр тіней - це перше, що приходить в голову. Для цього потрібно всього хоча б один ліхтарик, стіна та руки. Далі - лише масштаби вашої фантазії.


2. Чи пам'ятаєте ви гру "істівне / не істівне", "холодне / гаряче", "слова", "міста", - можна використовувати будь-який напрямок характеристик. Ви просто називаєте слово, а дитина має сказати, чи це "їстівне" / "гаряче" і т.п. Гра "слова" - розвиває мозкову діяльність, тому що дитині кожен раз треба придумати нове слово на літеру, якою закінчилося слово попереднього ігрока, а якщо ваша дитина вже школяр, то гра "міста" (принцип той самий, що й "слова" , але по містах) - чудовий привід повторити географію.


3. "ВІдкривайте свій ресторан" - приготуйте разом з дитиною, навіть, зробивши разом лаваш з кисломолочним сиром всередині - це ваш час разом і розуміння дитини того, що вона робить вклад в життя сім'ї.


4. Скажіть чесно, коли ви останній час відверто розмовляли з дитиною? Можливо під час відключення світла - саме час, прогулятися, обговорити різні питання, поділитися з дитиною своїми історіями з дитинства. Через свою щирість та довіру, ви отримаєте віддзеркалення щирістю та довірою дитини.


0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page